Novi generalni sekretar Stranke modernega centra je Andrej Klemenc

Na današnji redni seji Sveta Stranke modernega centra so članice in člani za novega generalnega sekretarja stranke soglasno izvolili Andreja Klemenca. Klemenc bo na položaju nasledil Jožeta Artnaka, ki je ta položaj zasedal od 14. septembra 2016, na današnji seji pa je s položaja odstopil, saj odhaja v zaslužen pokoj. Gospodu Artnaku se ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo za predano delo v korist stranke SMC.

Andrej Klemenc, rojen leta 1962, je ekonomist z dolgoletnimi izkušnjami na področju založništva in medijev. Bil je pobudnik nekaterih, danes kultnih medijskih zgodb, med katerimi izstopa revija Monitor, pionirka medijskega prostora, posvečenega razvoju informacijskih tehnologij. Na slovenski trg je v kot založnik vpeljal priljubljeno knjižno zbirko Za telebane. Bil je direktor Mladine v obdobju, ko jo je zaznamovala združitev s podjetjem Infomediji, kasneje tudi nastanek revije Global. Po duši podjetnik, po srcu pa zaprisežen liberalec, prinaša v stranko miselnost povezovanja in ustvarjanja vezi s simpatizerji tudi onkraj strankinih vrst. Je ustanovni član Stranke modernega centra, ki je doslej deloval v lokalnem odboru Ljubljana in bil njegov podpredsednik, bil pa je tudi vodja strankine kampanje za volitve v državni zbor 2018 in v zadnjem obdobju namestnik generalnega sekretarja stranke.

Novemu generalnemu sekretarju je čestital tudi predsednik stranke dr. Miro Cerar in ob tem dejal, da gre za “SMC-jevca od glave do pete, ki bo s prevzemom funkcije generalnega sekretarja pripomogel k nadaljnjemu uspešnemu razvoju stranke.” Ob tem se je zahvalil Jožetu Artnaku, ki je zadnji dve leti srčno in predano opravljal naloge generalnega sekretarja. Zaželel mu je vse dobro na njegovi nadaljnji življenjski poti in izrazil zadovoljstvo, da bo še naprej aktiven član stranke SMC.

Sicer pa so člani sveta danes izvolili dva nova člana Izvršnega odbora stranke. Vanj sta bila imenovana ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer ter gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Funkcija članov Izvršnega odbora pa je prenehala nekdanjim ministrom iz vrst SMC: mag. Vesna Györkös Žnidar, Milojki Kolar Celarc in Borisu Koprivnikarju. Na predlog predsednika stranke je bil v Svet stranke dodatno imenovan še Jože Artnak.