Poslanec Ferluga: “Nova era Lipice se lahko nemudoma prične”

Državni Svet včeraj ni izglasoval veta na poslanski Zakon o kobilarni ‪Lipica‬, ki prinaša enovito upravljanje pod Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter omogoča trženjski pristop tega bisera slovenskega turizma. Poslanec Ferluga se ob tem zahvaljuje za podporo tako državnim svetnikom kot tudi ostalim podpornikom zakona.

Poslanec Marko Ferluga pozdravlja odločitev državnih svetnikov, ki so prisluhnili njegovim argumentom in argumentom ministra Počivalška. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je v obrazložitvi državnim svetnikom povedal, da si prizadeva, da se Lipica ponovno umesti na svetovni turistični zemljevid, to pa je možno le s kakovostnim enovitim upravljanjem Lipice. “Lipica je danes v izredno težkem, sramotnem položaju,” je poudaril in dodal, da se na ministrstvu, ki pristojnost nad Lipico dobiva ravno s spremembo zakona, zavzemajo za razvoj in dvig ugleda Lipice. “Želimo imeti enovito Lipico, ki bo imela temelj v kulturno zgodovinskem spomeniku in konju, ki bosta prinašala tudi denar,” je izpostavil minister.

Poslanec Ferluga dodaja, da se za podporo zahvaljuje ne le vsem državnim svetnikom, ampak tudi vsem Kraševcem, lokalnim podpornikom in ostalim za konstruktiven odnos in podporo. “Ta podpora omogoča, da se nova era za Lipico lahko nemudoma prične”, poudarja poslanec Ferluga. V Lipici si želimo visoko kakovostni turizem, Lipica si namreč to zasluži, je zaključil poslanec Ferluga.

Državni svetniki so njuna razmišljanja prepričljivo podprli (22:9), zato veta na zakon ni.

NT1_8637a