Devet naših poslank in poslancev na slavnostni prireditvi Primorska.Srčna. v Postojni: Ponosni smo na Primorsko in njeno zgodovino

poslanci-postojna-37

primorskaPoslanci Erika Dekleva, Marko Ferluga, Lilijana Kozlovič, Tilen Božič, Branko Zorman, Mitja Horvat, Jani Möderndorfer, Ivan Prelog in Dragan Matić so danes v Postojni skupaj s Primorci in Primorkami ob državnem prazniku proslavili vrnitev Primorske k matični državi. Proslave so se udeležili tudi številni naši članice in člani, med njimi predsednik LO SMC Postojna Ernest Zakarija.

“Vesela sem, da letos Postojna gosti najbolj ‘srčno’ prireditev v Sloveniji,” je poudarila postojnska poslanka Dekleva. “Primorci smo srčni, smo glasni in smo ponosni. Ponosni na svojo zgodovino in na svojo himno. V Primorcih vedno tli uporniški duh, ki pa nas dela tudi enotne in povezane,” je dejala.

V Stranki modernega centra smo ponosni, da imamo pet primorskih poslancev, Koprčana Ferlugo in Kozlovičevo, Izolana Božiča, Ajdovko Tanjo Cink in Postojnčanko Deklevo in v vseh obalnih občinah ter drugih primorskih občinah lokalne odbore, ki negujejo tradicijo domoljubnega uporništva.