Naša komisarka

Koordinatorji odbora Evropskega parlamenta za promet so Violeto Bulc danes ocenili kot ustrezno za novo komisarko za promet. Evropski poslanci bodo tako lahko predvidoma že v sredo potrdili celotno komisarsko ekipo, ki bo v prihodnjih letih pomagala voditi EU.

Violeta Bulc je po včerajšnjem zaslišanju povedala, da se bo s strastjo zavzemala za spremembe in nove izzive v prometu. »Ta sektor prinaša inovacije, povezave in kakovost življenja. Je bistven za zagon gospodarstva. Če se promet ustavi, se ustavi vse. Zato bo treba ustvariti enotni evropski prometni prostor, kar bo pomagalo k okrevanju Evrope,« je povedala. Zahvalila se je ekipi v Sloveniji in v Bruslju, ki ji je pomagala pri pripravah na zaslišanje – v tem kratkem času se je na zaslišanje zares dobro pripravila in prepričala Evropski parlament, pozitivno pa se je odzvala tudi celotna slovenska politika. Bulčevi je čestital tudi premier Miro Cerar in ocenil, da se je odlično odrezala. Izrazil je upanje, da bo pri svojem delu, ki bo sicer zavezano EU, uspela dati prispevek tudi Sloveniji.

Čestitkam se pridružujejo številni državljani, ki ji na njenih družbenih profilih Facebook in Twitter množično izrekajo priznanje za odličen nastop pred evroposlanci.

Tudi v SMC naši članici IO SMC Violeti Bulc iskreno čestitamo ob skorajšnjem prevzemu prometnega resorja, ki je ključen za Slovenijo in EU.

 

Foto: EU Parliament Photo