Namestnik GS Horst Hafner: Med počitnicami si bomo nabrali novih moči za prihajajočo jesen

Namestnik generalnega sekretarja SMC Horst Hafner se je v pismu predsednikom lokalnih odborov ter članicam in članom SMC zahvalil za dosedanje delo in prizadevanja ter njihove predloge in pobude. Spomnil je, da je za nami prva obletnica ustanovitve stranke in da bomo v kratkem praznovali prvo obletnico državnozborskih volitev, nato sledi prva obletnica imenovanja vlade. Oktobra bomo praznovali obletnico lokalnih volitev, izjemno pomemben mejnik, saj so nam volivci in volivke namenili kar 307 svetniških mandatov v občinah.

“V vsem tem času smo znotraj sekretariata, v sodelovanju z Vami, napravili bistven premik v medsebojnih odnosih, povezovanju in komunikaciji. Oblikovali smo niz pomembnih aktivnosti, kot so: ustanovitev »regijskih skupin«, znotraj katerih izredno uspešno delujejo lokalni odbori. Znotraj mreže lokalnih odborov imamo pet regijskih koordinatorjev in koordinatork, ki skupaj z Vami uspešno delujejo na nivoju lokalne politike. Prav tako smo vsakemu lokalnemu odboru dodelili poslanko oziroma poslanca, ki so prav gotovo svojevrstna dodana vrednost tesnejšega medsebojnega povezovanja in sodelovanja. Znotraj posameznih lokalnih odborov, ki združujejo več občin, so bili imenovani občinski koordinatorji, ki odgovorno opravljajo svoje delo na terenu,” je zapisal.

Opozoril je na vrsto že sprejetih organizacijskih rešitev: na redna srečanja v obliki kolegija, ki jih redno sklicuje, na Klub podžupanj in podžupanov, na povezovanje lokalnih odborov SMC mestnih občin in na redna regionalna srečanja vodstev lokalnih odborov. V tem času so bile organizirane tudi različne oblike izobraževanj in vsebinskih posvetov, ki so potekale tako na terenu kot tudi na sekretariatu. Oblikovali smo 17 programskih odborov. Lokalni odbori morajo posebno pozornost nameniti tudi oblikam in možnostim vključevanja mladih v Stranko SMC, pri tem pa hkrati omogočiti delovanje svojevrstne organiziranosti mladih znotraj stranke, kjer bi bile izpostavljene njihove posebne aktivnosti in potrebe, je še napisal namestnik GS Hafner.

Oznake: