Namenite del vaše dohodnine SMC

Spoštovani članice in člani, simpatizerke in simpatizerji Stranke modernega centra!

Za pomoč pri uresničevanju naših ciljev – pravne države, predvidljivega in enostavnega poslovnega okolja, ustvarjalne, zdrave, inovativne, kompetentne in socialne družbe ter odprtega dialoga s civilno družbo – vas vljudno prosimo, da za nadaljnje uspešno delovanje Stranke modernega centra namenite del vaše dohodnine.

Po Zakonu o dohodnini lahko pri davčnem organu zahtevate, da se del vaše odmerjene dohodnine nameni kot donacija za delovanje naše politične stranke. Donacija za vas ne predstavlja dodatnega finančnega bremena. Za razvoj, rast in delovanje Stranke modernega centra pa vaša donacija pomeni veliko.

Prijazno prosimo, da s to prošnjo seznanite še tiste, za katere menite, da bi nam namenili del dohodnine.

Obrazec lahko pošljete tudi na naš naslov (SMC, Beethovnova 2, 1000 Ljubljana) ali ga izročite predstavniku SMC v vašem kraju.

Zahvaljujemo se za vašo odločitev in za prispevek k delovanju naše stranke.

S spoštovanjem,
dr. Miro Cerar
predsednik Stranke modernega centra

 

pdf OBRAZEC za namenitev dela dohodnine za donacije

Kako namenite del dohodnine?
Zahtevo za namenitev lahko oddate pisno ali ustno na zapisnik pri vašem pristojnem davčnem organu ali prek sistema eDavki na spletni strani http://edavki.durs.si/.
Davčna številka Stranke modernega centra je 95973257.

Kolikšen del dohodnine lahko namenite?
Davčni zavezanci lahko namenite do 0,5% svoje dohodnine.

Rok za oddajo zahteve
Prosimo Vas, da zahtevo oddate v čim krajšem možnem času, najkasneje pa do 31.  decembra, tako da bo davčni organ upošteval Vašo zahtevo že v letu 2016.