Nagovor poslanke Vervega na otvoritvi ceste ob občinskem prazniku v Kungoti

Poslanka Vesna Vervega in direktor Direktorata za infrastrukturo Damir Topolko sta skupaj z županom občine Kungota Ivanom Stropnikom prerezala slavnostni trak in predala v uporabo novo cesto v občini Kungota. Skupna vrednost investicije je znašala okoli 1,4 mio evrov. 80°% sredstev je bilo pridobljenih s sofinanciranjem iz EU sklada.

V nagovoru je poslanka Vesna Vervega poudarila pomen pridobitev nove ceste za občane in za razvoj lokalne skupnosti:”Zelo sem vesela, da lahko pred vami, ki ste me izvolili za poslanko, povem, da sem tudi s svojim osebnim angažiranjem prispevala k tej pomembni pridobitvi. Občina Kungota, ki skoraj meji na Avstrijo, se bo zagotovo lažje razvijala tudi na drugih področjih, v turizmu, gospodarstvu, če bo imela urejeno infrastrukturo.”

IMG_20160618_164409_2CS

Prav tako je Damir Topolko izrazil zadovoljstvo, da se je vlada odločila za večja investicijska vlaganja v prometno infrastrukturo predvsem za ceste in obenem ponazoril tudi večja investicijska sredstva za infrastrukturo v naslednjih dveh letih: “To pomeni tudi dobro in odgovorno delo ministrstva in vlade. Zelo smo veseli, da lahko v uporabo predamo cesto ravno na občinski praznik občine Kungota. Krajani so tako pridobili varno pot tudi za otroke in kolesarje saj steze in pločniki potekajo na obeh straneh ceste.”

V uvodnem kulturnem programu se je predstavila tudi pihalna godba Kungota.

IMG_20160618_161355_4CS