Dr. Cerar skupaj z našimi poslanci na sejmu Agra; “Slovenski kmetje in zadružniki ste temelj naše tradicije”

Predsednik vlade dr. Miro Cerar je nagovoril udeležence Dneva slovenskih zadružnikov na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2016 v Gornji Radgoni. V okviru Dneva slovenskih zadružnikov je potekala tudi podelitev priznanj Zadružne zveze Slovenije. Prisotni so bili tudi naši poslanci Vojka Šergan, Vesna Vervega, mag. Ksenija Korenjak Kramar, dr. Mitja Horvat, mag. Aleksander Kavčič, Ivan Prelog, Dušan Radič ter predsedniki in predsednice lokalnih odborov SMC iz regije. Premierju so svoje aktivnosti predstavili tudi študentje Biotehniške fakultete.

Premier dr. Cerar je dejal, da verjame v zadružnike in slovenske kmete, ki “so najpomembnejši temelj slovenske tradicije in prihodnosti”. Poudaril je sodelovanje in solidarnost ter dialog in zagotovil vladno podporo kmetijstvu in zadružništvu, ki sta med najpomembnejšimi temelji slovenskega obstoja.

Dr. Cerar je napovedal, da bo vlada kmete zanesljivo vedno znova podpirala pri prizadevanjih za ohranjanje Slovenije, “s čimer varujejo gozdove, rodovitna zemljišča, pridelujejo domačo, ekološko hrano oziroma delajo vse tisto, zaradi česar imamo vsi Slovenijo tako zelo radi”. Dodal je tudi: “Rad pridem med kmete, ker jim želim prisluhniti in ker je tako vlada kot jaz vedno za dialog. To pomeni, da se znamo poslušati, si iskreno povedati, kar si imamo, in da se znamo potruditi, da razumemo drug drugega. Če to dobro izpeljemo, lahko sprejmemo dobre odločitve, ki niso vedno všeč vsem, a skozi dialog se lahko najbolj približajo temu, kar je za večino najboljše, in kar tudi pomeni, da nikoli ne pozabimo na najšibkejši člen.”

Dneva zadružništva so se udeležili tudi naše članice in člani, med njimi tudi predsednica LO Gornja Radgona Vera Granfol, predsednica LO Murska Sobota  Ksenija Flegar, predsednica LO Pesnica Slavica Klemenčič in predsednik LO Goriška Andrej Valentinčič, prisotni so bili tudi članice in člani.