Na ponovoletnem sprejemu rektorja Univerze v Mariboru tudi naši poslanci in svetniki

V Trstenjakovi dvorani Univerze v Mariboru je v petek, 8. januarja, potekal ponovoletni sprejem Univerze v Mariboru, ki so se ga udeležili poslanci mag. Bojan Krajnc, Ivan Prelog in Ksenija Korenjak Kramar ker svetnika SMC Helena Lukaček Kujundžić in Damir Orehovec. Zbrane je po uvodni video projekciji, ki slikovito prikazuje dosežke Univerze v Mariboru, nagovoril rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar. Poudaril je, da so diplomanti, raziskovalci in profesorji Univerze v Mariboru uspešni tako doma kot v svetu.

Kot prvi odmevni uspeh predstavnikov in članov UM je omenil dosežek razvoja prvega slovenskega nano satelita, ki ga razvijajo skupaj s študenti in profesorji. Naj spomnimo, da je Vlada RS na svoji 44. redni seji sprejela izhodišča za sodelovanje Republike Slovenije kot polnopravne članice Evropske vesoljske agencije (ESA), kar prinaša za gospodarstvo dolgoročne pozitivne učinke, kot je povečanje delovnih mest kot tudi v dvigu dodane vrednosti v podjetjih. Ekipa zagnanih strokovnjakov, ki razvija prvi slovenski nano satelit ima ob tem vso podporo poslancev SMC in Lokalnega odbora SMC Maribor.

Rektor je poudaril uspehe mariborskih študentov pri projektu Študentska formula, konstantni uspehi na mednarodnih študentskih tekmovanjih na področju inovativnosti in tehnoloških rešitev in razvoja. Poleg mednarodnih priznanj profesorjev Univerze v Mariboru si Univerza v Mariboru šteje v čast tudi športne uspehe predstavnikov UM, kot sta Tina Maze in Peter Prevc. Za konec je še dejal, da bodo na UM vztrajno delali na tem, da v Mariboru ustvarimo zgodbo o uspehu.