Na otvoritvi povezave Rogaška Slatina-Podčetrtek kolesarili tudi nekateri poslanci, ministri in člani SMC

Med Rogaško Slatino in Podčetrtkom so danes slavnostno odprli novo kolesarsko povezavo, zgrajeno s pomočjo sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj v finančnem obdobju 2007-2013 v višini 5,2 milijona evrov. Na dogodku je nagovor imel predsednik vlade dr. Miro Cerar, zatem pa so se na kolesa po novi povezavi podali: poslanca SMC Anita Koleša, poslanec Bojan Krajnc, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, državna sekretarka na ministrstvu za gospodarstvo mag. Margareta Guček Zakošek ter nekateri člani in članice SMC.

Povezava Rogaška Slatina-Podčetrtek-Bistrica ob Sotli je bila zgrajena v treh fazah v skupni dolžini 14.059 metrov z urejenimi počivališči in informacijsko točko. Otvoritveni dogodek v Rogaški Slatini je sicer potekal pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo, predstavili pa so vse projekte kolesarskih povezav, sofinanciranih s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v perspektivi 2007-2013. Kolesarska prireditev je potekala od Rogaške Slatine do Podčetrtka, dolga pa je bila dobrih 12km.

Predsednik vlade dr. Cerar je v nagovoru dejal, da so sredstva evropskega sklada za regionalni razvoj v finančnem obdobju 2007-2013 bila porabljena v več kot 5000 projektih v vseh občinah po Sloveniji v vrednosti 1 milijarde evrov. Govoril je tudi o prvi obletnici vlade in ukrepih v smeri uravnoteženja proračuna, gospodarske rasti,  boljših razmer na trgu dela, kjer brezposelnost pada, za 12 odstotkov se povečuje tudi zaposlovanje mladih, skrajšujejo se birokratski postopki, … Preden se je predsednik vlade odpravil proti begunskemu centru v Brežicah je še enkrat pozval k strpnosti in humanitarni noti.

Novozgrajeni kolesarski odseki povezujejo navedene kolesarske povezave v smiselno zaključene odseke v načrtovanem sistemu kolesarskih povezav v Sloveniji. Z gradnjo kolesarskih poti se povečuje prometna varnost, zmanjšujejo se negativni vplivi na okolje, izboljšuje se kakovost življenja in prispeva k zagotavljanju pogojev za razvoj turizma, so dejala na Direkciji za infrastrukturo.