Na otvoritvi novih prostorov Pošte Slovenije v Celju poleg ministra Počivalška tudi poslanki Janja Sluga in Anita Koleša

V petek, 8. aprila, je v Celju potekala otvoritev novih prostorov Pošte Slovenije. Gre za za novo pretovorno pošto v vrednosti 3.5mio EUR, ki bo s celostno infrastrukturo povečala kvaliteto poštnih storitev v Celju in okolici. Prisotne je nagovoril minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, na dogodku pa sta bili prisotni tudi poslanki SMC Janja Sluga ter Anita Koleša.

Minister je uvodoma izrazil prepričanje, da bo objekt služil svojemu namenu ter poudaril, da je Pošta Slovenije primer dobrega dela državnega podjetja, saj zaposlujejo preko 6.000 ljudi, v letu 2015 pa so imeli 6.8 mio EUR čistega poslovnega izida. S tem dokazujejo, da tudi državna podjetja lahko delajo kvalitetno, so razvojno naravnana ter delajo v dobrobit ljudi. Delovanje in razvoj Pošte Slovenije spodbuja tudi ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. V ta namen, skupaj s pošto, pripravljajo nov celostni zakon o poštnih storitvah, ki bo v javni obravnavi konec spomladi, v praski pa se bo začel izvajati v prihodnjem letu.

​Po koncu uradnega dela so se na krajšem srečanju srečali predstavniki MO občine Celje, Pošte Slovenije, MGRT-ja, poslanki SMC-ja Anita Koleša ter Janja Sluga, prisoten pa je bil tudi vodja svetniške skupine SMC v MO Celje Gregor Gregorin.