Na odprtju pisarne Lokalnega odbora SMC Kamnik-Komenda tudi poslanca Branko Zorman in Kamal Izidor Shaker

18. januarja je potekala otvoritev svetniške pisarne Lokalnega odbora Stranke Modernega Centra iz Kamnika in Komende. Pridobitev prostora, kjer bosta od zdaj naprej oba svetnika bolj dostopna meščanom, je ključnega pomena za delovanje in nadgradnjo aktivnosti lokalnega odbora. Na otvoritvi sta bila poleg predsednika lokalnega odbora Aleša Ivkoviča, podpredsednice Alenke Klinc, podpredsednika Domna Božeglava, sekretarja Aljaža Žumra, obeh svetnikov Aleša Lipičnika iz Kamnika in Romana Grošlja iz Komende, članov LO SMC Kamnik-Komenda in simpatizerjev stranke SMC prisotna tudi poslanca SMC Kamal Izidor Shaker iz Domžal in Branko Zorman iz Kranja.

Poslanca sta v svojem govoru naštela nekaj projektov, ki jih lokalni odbor vodi in izvaja. Med uspešnejšimi sta izpostavila prenovo ceste Moste-Vodice, ki se je začela na pobudo svetnika LO SMC Kamnik-Komenda Romana Grošlja. Projekt KIKštarter, ki predstavlja pomanjšano sliko ljubljanskega Tehnološkega parka in ponuja nove priložnosti za razvoj podjetništva ter vzpostavlja dobro okolje za nastajanje novih start-up-ov, je uspešno realizirana glavna točka kampanje našega kandidata za župana v letu 2014, zdaj svetnika Aleša Lipičnika. Rok Novak – član Lokalnega odbora Kamnik-Komenda vodi projekt Zero Waste, ki ga pripravlja skupaj z Ekologi brez meja in drugimi Lokalnimi odbori po Sloveniji, pri katerem je ključni cilj občina brez odpadkov, kar v svojih zavezah omenja tudi Evropska komisija s svojimi koraki k prehodu v krožno gospodarstvo. Poleg tega so člani lokalnega odbora pomembno vplivali na obuditev poslovne cone v Komendi in na ohranitev urgentnega centra v Kamniku.

Aktivnosti Lokalnega odbora SMC Kamnik-Komenda se bodo z novo pridobitvijo le še stopnjevale. V načrtu imamo ponuditi brezplačne inštrukcije matematike za otroke, ki si zasebnih inštruktorjev ne morejo privoščiti, izpeljavo delavnic za izobraževanje seniorjev na področju računalništva in informacijske tehnologije, organiziranje pogovorov z občani o različnih tematikah z lokalnega področja in mnogo drugega. Uradne ure svetniške pisarne Lokalnega odbora SMC Kamnik-Komenda bodo ob četrtkih med 17. in 18. uro. Najava na razgovor bo mogoča prek telefonske številke 041 320 531.