Na Koroškem še bližje ljudem – otvoritev poslanske pisarne poslanca SMC Ivana Škodnika

Vodja poslanske skupine in podpredsednica dr. Simona Kustec Lipicer je s poslancem Ivanom Škodnikom, generalnim sekretarjem Jožetom Artnakom in predsednikom LO Dravograd slavnostno prerezala trak novih prostorov poslanske pisarne in prostorov Lokalnega odbora Dravograd. Dogodka ob tej pomembni pridobitvi za Koroško so se udeležili še kolega iz poslanskih vrst Danilo Anton Ranc in Ivan Prelog ter predstavniki sekretariata stranke, članice in člani LO Dravograd ter okoliških lokalnih odborov Koroške regije.

Poslanec Ivan Škodnik je v svojem nagovoru zbranim osvetlil dogajanje pred volitvami, kjer so se kot novinci v politični kampanji morali znajti po svojih najboljših močeh. Tako je ekipa tridesetih ljudi s skupnimi nazori in veliko mero želje po ustvarjanju svetle prihodnosti, za naš skupni boljši jutri, pomagala do zmage na volitvah. ”Če bomo delali s takšnim zanosom tudi v prihodnje, bomo zmagali tudi na naslednjih volitvah,” je dejal poslanec Škodnik. V veliko pomoč sta mu bila zdajšnja predsednika LO SMC Slovenj Gradec, Ksandi Javornik in LO SMC Dravograd, Zvone Burja. Poslanec je tako na voljo ljudem v Mislinjski dolini, z otvoritvijo poslanske pisarne v Dravogradu pa pokriva tudi področje celotne Dravske doline. Kot je še dejal, želi prisluhniti vsem, predvsem pa preprostim ljudem s podeželja in da bo, kot je to do sedaj počel v življenju, skušal pomagati po svojih najboljših močeh. Tudi vodja poslanske skupine in podpredsednica SMC dr. Simona Kustec Lipicer je v nagovoru poudarila, da je delovanje poslancev v lokalnem okolju izjemno pomembno, saj lahko poslanci na ta način prenesejo želje, tegobe, predvsem pa pobude in pozitivne vtise lokalnega okolja. Za svojega poslanskega kolega je še dejala, da ”prepričana sem, da bo poslanec Ivan Škodnik prisluhnil vsem, ki se bodo obrnili nanj, saj ima izjemen čut za sočloveka in željo delovanja v skupno dobro”.

Navdušenja in ponosa nad otvoritvijo prostorov, kjer bo deloval tudi lokalni odbor Dravograd, ni mogel skriti niti predsednik Zvone Burja. Izrekel je zahvalo vsem, ki so omogočili in pomagali pri odprtju prostorov, predvsem pa namestniku generalnega sekretarja Horstu Hafnerju, ki jih je spodbudil in nudil podporo pri tej novi pridobitvi. ”Prepričani smo, da bo ta prostor še dodaten člen pri povezovanju lokalnih odborov Koroške in Šaleške regije, s katerimi že sedaj odlično sodelujemo. Predvsem pa bo to prostor za vse ljudi, ki želijo delati dobro in ustvarjati boljša življenja,” je še dejal Zvone Burja. Za popotnico za naprej je tudi generalni sekretar Jože Artnak poslancu Ivanu Škodniku in lokalnemu odboru Dravograd zaželel obilo uspešnega dela, predvsem pa, da naj ”ponudimo roko vsem, ki nas potrebujejo”.

Pred otvoritvijo prostorov je potekalo še regijsko srečanje lokalnih odborov SMC Koroške regije in Maribora, na katerem so predstavniki sekretariata SMC predstavili vizijo in aktivnosti stranke SMC za naprej.