Na konstitutivni seji se je sestal nov svet stranke

Danes se je na konstitutivni seji srečala nova sestava sveta stranke SMC. Člani sveta so izvolili nova podpredsednika stranke, novo predsednico in podpredssednika sveta, člane nadzornega odbora ter čane statutarne komisije. Zbrane je nagovoril predsednik stranke Zdravko Počivalšek, opravili pa so tudi razpravo o delovanju lokalne mreže stranke.

Za stara/nova podpredsednika stranke sta bila soglasno izvoljena ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer ter vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič. Nova predsednica sveta stranke je soglasno postala poslanka Janja Sluga, podpredsednik pa podžupan občine Kanal ob Soči in predsednik lokalnega odbora Goriška Andrej Valentinčič. Člani sveta so izvolili tudi nove člane nadzornega odbora. Funkcijo nadzornikov delovanja in poslovanja stranke bodo od sedaj opravljali članica lokalnega odbora Šaleške doline Breda Kolar, član LO Murska Sobota dr. Mitja Slavinec in državni sekretar na MDDSZ Tilen Božič. V statutarno komisijo pa so bili izvoljeni članica LO Tržič Alenka Bradač, član LO Kamnik Rok Jemec in poslanka Monika Gregorčič.

Predsednik Zdravko Počivalšek je v nagovoru napovedal tudi, da bo predvidoma v marcu prihodnjega leta sklican programski kongres stranke, na katerem bomo prevetrili program stranke.