Na Festivalu čokolade tudi SMC: Odlično zastavljen festival, ki prispeva k večji prepoznavnosti kraja in Slovenije

Predsednik stranke SMC in predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes obiskal Festival čokolade v Radovljici. Z njim je bil generalni sekretar stranke SMC dr. Erik Kopač, poslanke Irena Kotnik, Andreja Potočnik in Maruša Škopac, predsednik Lokalnega odbora Radovljica Gregor Remec in člani ter članice. Dr. Cerar je bil navzoč pri razglasitvi rezultatov, Slovenija je namreč postala “lastnica” največje čokolade na svetu. Imel je tudi čast, da je poskusil prvi košček svetovne rekorderke. Po obisku dogodka sledi še srečanje s članicami in člani LO Radovljica.

Dr. Cerar je čestital vsem, ki so se potrudili za nov rekord in bil vesel, da je projekt uspel kot je bil zamišljen. Dejal je, da je Festival čokolade odlična prireditev, “ne samo zaradi čokolade, ki nas vse spravi v boljše razpoloženje, ampak ker je izraz naše inovativnosti v panogi, kjer vlada izjemna konkurenca”. Poudaril je, da festival vsako leto prispeva k večji prepoznavnosti Radovljice kot izjemno prijetne in atraktivne turistične destinacije, ki domačim in tujim turistom ponuja edinstvenost naše naravne in kulturne krajine.

“Priznam, da mi ni bilo težko priti, ker bom z veseljem poskusil čokolado in čokoladne dobrote na stojnicah. Vse priznanje organizatorjem, ki so pomislili tudi na gibanje, da uravnotežijo čokoladne pregrehe in akcijo zdravnikov – rdečih noskov v pomoč bolnim otrokom. Res imenitno zastavljen in dobro izpeljan festival.”

Dr. Cerar se je pogovarjal tudi z županom Radovljice Cirilom Globočnikom ter direktorico Turizma Radovljica Natašo Mikelj.

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije na naši Facebook strani