Na dogodku ob 20. obletnici Združenja slovenskih poklicnih gasilcev tudi poslanca Ivan Prelog in mag. Aleksander Kavčič

V Narodnem domu Maribor je v sredo, 25. 11. 2015, potekala slovesnost ob 20. obletnici delovanja Združenja slovenskih poklicnih gasilcev. Dogodka sta se udeležila poslanca SMC Ivan Prelog in mag. Aleksander Kavčič, ki sta izrazila čast delovanju poklicnih gasilcev. Med drugim sta zbrane nagovorila predsednik ZSPG in hkrati tudi podpredsednik LO SMC Dravograd Miran Korošak.

Predsednik ZSPG Miran Korošak je povedal, da gasilce označuje pogum, srčnost in nenehna pripravljenost priskočiti sočloveku na pomoč. Ljudem dajejo občutek, da v številnih nesrečah niso sami. Vsem gasilcem se je zahvalil za njihovo požrtvovalnost, trud in za dosedanje opravljeno delo.

Danes je v Združenju slovenskih poklicnih gasilcev včlanjenih več kot 800 poklicnih gasilcev, članstvo pa se še povečuje. Združenje omogoča strokovno raven delovanja, sodelujejo namreč pri pripravi zakonov, deljenju pomoči in izkušenj pri odpravljanju delovnih pomanjkljivosti, izvajanju izobraževanj ali kot pravi Miran Korošak: ”V Združenju slovenskih poklicnih gasilcev smo resnično dobri v tem, kar delamo!”