Na dobrodelni nogometni tekmi Društva Olimpiki igrala tudi poslanka Škopac in predsednik LO Jesenice Rebolj

Humanitarno društvo Olimpiki je skupaj z Lokalnim odborom Jesenice organiziralo dobrodelno nogometno tekmo, na kateri so zbirali sredstva za letovanje socialno ogroženih otrok. Pomerila se je ekipa Olimpikov z “Velikani slovenskega športa”, domačini pa so zbrali eminentno ekipo bivših in zdajšnjih športnikov z Jesenic in Gorenjske. Na tekmi sta igrala tudi poslanka Maruša Škopac in predsednik LO Jesenice in podžupan Miha Rebolj. Z vsemi aktivnostmi pred tekmo in na samem dogodku so zbrali za več kot 10 000 evrov donacij.

230620164486

Za Olimpike so pod vodstvom ustanoviteljice društva Nataše Kadunc in nekdanjega nogometnega asa Vilija Amrška zaigrali Miran Pavlin, Sašo Udovič, Dejan Kontrec, Boštjan Strašek, Gregor Židan, Marinko Galič, Aleš Čeh, Džoni Novak, Goran Jagodnik, Tomaž Klemenčič, Mladen Rudonja, Jani Klemenčič, Rok Tamše, Pero Lovšin, Tone Fornezzi Tof, Štefan Seme, Dragan Bulič in selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec. Gorenjci so odgovorili s svojo postavo, v kateri so poleg omenjenih članov SMC blesteli Alenka Dovžan, Jure Košir, Sabina Felc, Rok Tičar, Ivo Jan, Tomaž Razinger, Matjaž Kopitar in mnogi drugi.

230620164482

Rezultat tekme je bil za gledalce in sodelujoče seveda drugotnega pomena, še posebno ob bogatem spremljevalnem programu, ki so ga prispevali Jeseniška godba na pihala, maržoretke, mali jeseniški akrobati, gorenjski gasilci, animatorji in vsi v organizaciji dogodka. Še posebej pa se je izkazal sekretar LO Jesenice Fikret Avdić, ki je, kot izkušen humanitarec in organizator podobnih dogodkov, s svojim osebnim angažmajem od znanih slovenskih športnikov pridobil športne drese in z licitacijo zbral več kot 4000 evrov, kar je vključno z donacijami na tekmi in v aktivnostih pred tekmo, naneslo na več kot  10 000 evrov, kar je največ od petih prireditev do sedaj.

Plemenita gesta vseh sodelujočih bo tako na morje na počitnice popeljala socialno ogrožene otroke iz lokalne skupnosti.

230620164503

230620164504