Močna delegacija SMC na Svet ALDE v Oslo

Stranka SMC se bo z močno delegacijo, ki jo bo vodila podpredsednica stranke dr. Simona Kustec Lipicer, kot polnopravna članica udeležila Sveta ALDE (Združenje evropskih liberalnih strank).

Od 8. do 9. maja bodo delegati v Oslu razpravljali o gospodarskih, evropskih in mednarodnih izzivih ter obravnavali resolucije o aktualnih političnih dogodkih, kot je begunska problematika v sredozemskem morju ter o migraciji na splošno, dotaknili pa se bodo tudi t.i. Junkerjevega načrta (investicijski načrt Evropske komisije).

Obenem pa je to tudi priložnost, da SMC še bolj utrdi svojo evropsko politično dejavnost ter na podlagi lastnega programa ponudi rešitve znotraj največjega evropskega liberalnega zavezništva.

Poleg dr. Kustec Lipicer ima glasovalno pravico še dr. Mitja Horvat, predsednik Statutarne komisije in poslanec v državnem zboru, delegacijo pa sestavljajo še dr. Nejc Brezovar, član izvršnega odbora, poslanca Simon Zajc in Andreja Potočnik ter Gašper Koprivšek, svetovalec za mednarodne odnose.

Naslednji Svet ALDE bo skupaj s Kongresom ALDE-ja organiziran novembra v Budimpešti.

Oznake: