Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – #razvojzavseregije je vodilo tudi obisku v Obalno-kraški regiji

Za nami je še en čudovit dan v eni izmed naših regij. Danes smo obiskal Obalno-kraško regijo, ki se lahko pohvali s kazalniki razvitosti, vsemi nad slovenskim povprečjem. Poleg osrednjeslovenske regije je edina z nadpovprečnim BDP na prebivalca.

Pestra turistična ponudba in povezovanje ponudnikov
Iz vidika podpore turizmu me posebej veseli, da smo današnji obisk zaključili v Lipici. Vemo, da je v turizmu ključno povezovanje različnih turističnih ponudnikov, da lahko ustvarimo vrhunska doživetja. V tej luči resnično pozdravljam nedavno povezavo treh ponudnikov v regiji – Parka Škocjanske jame, Lipice in Muzeja vojaške zgodovine v Pivki. Ti za obisk vsake od atrakcij ponujajo medsebojne popuste in promocijo ter so tako odličen primer dobre prakse.

Spodbujanje tistih, ki obetajo
Hvala za sprejetje v podjetju Titus+! Čestitke podjetju in vodstvu za pomemben mejnik ob začetku razširitve proizvodnih kapacitet!
To je absolutno primer enega zglednega, odličnega podjetja, ki nedvomno zmore poslovati samo, a glede na kazalnike lahko tudi državo upravičeno zaprosi za pomoč. Nenazadnje smo tu, da spodbujamo tudi tiste, ki obetajo največ.
Glede na načrte, ki sem jih danes slišal, ne dvomim, da bo podjetje rastlo predvsem na izvoznih trgih, kar ni presenetljivo glede na delež, ki ga v svojem segmentu svetovno gledano to podjetje obvladuje.
Veselimo se sodelovanja tudi v prihodnje, saj podjetje Titus+ vidimo kot pomembnega partnerja na poti okrevanja.