Ministrica odločno nadaljuje naš boj s čakalnimi vrstami v zdravstvu

Foto: STA

Vlada dr. Mira Cerarja je danes na redni seji potrdila predlog novega projekta, namenjenega skrajševanju čakalnih vrst v zdravstvu ter povečanju kakovostne zdravstvene obravnave bolnikov. Ministrica Milojka Kolar Celarc vrednost projekta ocenjuje na 36 milijonov evrov.

Ministrica Kolar Celarc izpostavlja, da so v “projektu zapisani kriteriji in merila za nagrajevanje zaposlenih v zdravstvu. Ključno je, da bodo za več dela glede na dosežene rezultate nagrajeni celotni zdravstveni timi, torej tudi medicinske sestre.”

Poleg 36 milijonov proračunskih sredstev bo Vlada še letos namenila dodatnih 25 milijonov evrov za dodatne storitve in posege, s katerimi želijo skrajšati čakalne dobe na najbolj perečih področjih. Vlada dr. Mira Cerarja tako odločno nadaljuje svoj boj z dolgoletnimi čakalnimi vrstami v zdravstvu.

Ministrica Milojka Kolar Celarc v izjavi po seji vlade:

Gre za prelomni dan v našem zdravstvenem sistemu, ker je to rezultat ne le večmesečnega usklajevanja s sindikati zdravnikov in zobozdravnikov temveč tudi večmesečnega intenzivnega dela vladnih delovnih skupin, tako za primarno kot sekundarno raven, ki so pripravili kriterije nagrajevanja z variabilnim delom plače.