Ministrica Milojka Kolar Celarc na proslavi ob 1. maju na Koroškem: Vlaganje v zdravje zaposlenih je izrednega pomena

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je bila govornica na tradicionalnem prvomajskem srečanju na Ivarčkem jezeru na Koroškem, ki ga organizira Sindikat SKEI – Konferenca družb SIJ Ravne. Prireditve, ki je največja prvomajska na Koroškem, se udeležujejo tudi župani sosednjih občin, med drugim župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen in župan Prevalj dr. Matija Tasič (tudi na sliki). Po proslavi se je udeležila srečanja s člani koroških lokalnih odborov, prisoten je bil tudi poslanec Ivan Škodnik.

Ministrica je poudarila, da bomo zdravje umeščali v vse vladne politike: “Vlaganje v zdravje zaposlenih je izjemno pomembno, prav tako skrb za lastno zdravje in varnost na delovnem mestu. Zdravstvena varnost je temelj socialne države, kar Slovenija mora ostati. Zdravje ni blago in ne sme biti odvisno od kupne moči in finančnih virov posameznika. V bodoče bomo krepili primarno raven zdravstvenega varstva, krajšanje čakalnih dob, dosegljivost zdravstvenih storitev vsem, zagotavljali dolgotrajno oskrbo starejših, povečali kakovost našega zdravstva, pripravljamo tudi pravilnik o poklicnih boleznih … Delamo torej za dobro vseh ljudi.”

Župana Raven in Prevalj sta se zahvalila vsem, ki so prišli in izpostavila, da se je treba zavedati, da delavske pravice niso  samoumevne, in da se je zanje treba boriti.