Ministrica Kolar Celarc na odprtju novih prostorov bolnišnice Slovenj Gradec

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc se je s poslancem Ivanom Škodnikom in predsednikom lokalnega odbora SMC Slovenj Gradec Ksandijem Javornikom udeležila odprtja novih prostorov Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

V bolnišnici so obnovili stare prostore otroškega in urološkega bloka, za opremo, ki je manjkala v novih prostorih pa je ministrstvo letos namenilo devet milijonov evrov.

Del obnovljenih prostorov so odprli že pred letom dni, ko je v njih zaživel urgentni center. Med drugim bolnišnica dobiva sodobno opremljen centralni operacijski blok, porodno ginekološki oddelek z novo in sodobno porodno sobo, lekarno, oddelek za dializo in nove prostore za nekaj drugih dejavnosti.

Vrednost vlaganj v bolnišnico v zadnjih šestih letih znaša prek 43 milijonov evrov. “Te investicije so izjemno pomembne, saj gre za regijo, ki je bila v preteklosti pogosto spregledana,” je dejala ministrica Milojka Kolar Celarc, ki je ob tem slovenjgraško bolnišnico pohvalila zaradi skrajševanja čakalnih dob. V nagovoru zbranim je spomnila tudi na zakonske novosti, ki jih je pripravilo ministrstvo.

Vir: STA