Ministrica Kolar Celarc: “Kot vedno, ko se zgodi nek pomembnejši sistemski zakon, ki je del reforme, ga en koalicijski partner ruši.”

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je po seji odbora, na kateri so poslanci ustavili parlamentarno obravnavo zakona o lekarniški dejavnosti in ga poslali v javno predstavitev mnenj, izjavila, da so “nekateri poslanci tudi malo zlorabili določena mnenja in kot vedno, ko se zgodi nek pomembnejši sistemski zakon, ki je del reforme, ga en koalicijski partner ruši. Tokrat je to DeSUS.” Glede zakona samega je poudarila: “Prinaša mnogo dobrih stvari za vse nas, glede dostopnosti zdravil, cene, glede same oskrbe in zato bom tudi zakon zagovarjala in vztrajala, da se zakon obravnava in se končno po 24 letih sprejme en moderen sistemski krovni zakon.”

Poslanec SMC Jani Möderndorfer pa je izpostavil, da predlog zakona izboljšuje urejenost področja lekarniške dejavnosti, odpravlja sive cone in predvsem prinaša več pozitivnih učinkov za slovenske bolnike. Trditve, da je zakon neustaven in da ni usklajen s stroko in koalicijskimi partnerji, so po njegovem mnenju za lase privlečene, dopolnila k zakonu pa da odgovarjajo na večino oz. vse očitke.

Poslanka SMC Erika Dekleva pa je poslanskim kolegom dejala “Vsi imate polna usta, kako so spremembe potrebne, ko se v zgodijo, jih v resnici noče nihče”.