Ministrica dr. Makovec Brenčič na OI v Riu ter na dogodkih s področij znanosti in gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Brazilijo

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič je odpotovala v Rio de Janeiro, kjer se bo v petek, 5. avgusta, kot predstavnica vlade udeležila odprtja olimpijskih iger. Dan prej se bo v olimpijski vasi srečala s slovenskimi športnicami in športniki, nato pa si bo do vključno četrtka, 11. avgusta, ogledala nastope slovenskih športnic in športnikov na olimpijskih igrah.

Ob robu olimpijskih iger se bo ministrica v torek, 9. avgusta, udeležila dogodka znanost in inovacije v Hiši gospodarstva Zvezne države Rio de Janeiro. Namen dogodka je še okrepiti sodelovanje med Slovenijo in Brazilijo predvsem na področju znanosti. Udeležili se ga bodo tako predstavniki tamkajšnjega gospodarstva kot tudi različnih institucij s področja znanosti. Dan kasneje bo ministrica dr. Makovec Brenčič z nagovorom v Riu odprla še poslovni forum o gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Brazilijo.