Ministrica dr. Kustec: Proces izobraževanja moramo ne glede na nastale razmere peljati dalje – ker to znamo in zmoremo.

V torek, 7. julija, se je v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport odvijala novinarska konferenca, kjer so predstavniki ministrstva ter Zavoda RS za šolstvo (ZRSŠ) predstavil rezultate izobraževanja na daljavo v času epidemije kornavirusa.

Delno poročilo »Analiza izobraževanja na daljavo v času Covid-19 v Sloveniji« je opravil ZRSŠ, (dostopno na povezavi: https://www.zrss.si/digitalnaknjiznica/IzobrazevanjeNaDaljavo/) kjer je izpostavil različne prakse tovrstnega izobraževanja. Celotna raziskava z interpretacijo, sklepi in priporočili bo objavljena v oktobru 2020.

Teden je potekal tudi v znamenju mladinskih tematik, v torek se je ministrica prof. dr. Simona Kustec sestala z Mladinskim svetom Slovenije (MSS) – sestanek je bil predstavitvene narave, kjer se je ministrica seznanila z delovanjem MSS. Pogovor je tekel tudi na temo položaja mladih pred in med epidemijo covid-19.

V sredo, 8. julija, so na portalu mlad.si objavili intervju z ministrico. Z njo so se pogovarjali o mladinskem delovanju, vprašanjih, ki so vezana na razvoj, potrebe in izzive mladih. Ministrica je v intervjuju še posebej pohvalila delo mladinskih organizacij v času epidemije covid-19. Intervju si lahko v celoti preberete na povezavi: https://www.mlad.si/blog/simona-kustec-mladinske-organizacije-ste-nam-predstavljale-velik-zgled-in-spostovanje/

Za konec tedna pa je ministrica podpisovala še spričevala za maturantke in maturante splošne mature. V ponedeljek, 13.julija, ob 10. uri, so bili na novinarski konferenci v prostorih Državnega izpitnega centra predstavljeni vsi rezultati splošne, poklicne in mednarodne mature 2020.