Ministra Počivalšek in Leben o projektu Vonarsko jezero

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek in okoljski minister Jure Leben sta si ogledala pregrado na Vonarskem jezeru. Novo Vonarsko jezero bo prebivalce ščitilo pred poplavami in dalo pospešek lokalnemu turizmu.

Minister Počivalšek verjame, da bodo območje, kjer je bilo v preteklosti Vonarsko jezero, revitalizirali in spet ojezerili, kar bo pripeljalo do boljše protipoplavne zaščite, hkrati pa spodbudilo do nadaljnjega razvoja turizma v Podčetrtku in Rogaški Slatini. Leben je opozoril, da se na Vonarskem jezeru že 15 let ni nič delalo, zato je vesel, da se je nadgradnja pregrade končno začela. Spomnil je, da je urejanje vodotokov in izvedba protipoplavnih ukrepov ena od prioritet okoljskega ministrstva, ki je v ta namen letos zagotovilo 149 milijonov evrov.

Minister Počivalšek se je seznanil tudi z nadaljnjim razvojem in načrtovanimi investicijami obrata Uniorja v Vitanju. Zvečer pa je odprl prenovljene razstave Centra vesoljskih tehnologij Noordung, katerega nove vsebine je sofinanciralo tudi gospodarsko ministrstvo. Center danes postaja kulturno središče evropskih vesoljskih tehnologij.

Več:
spletna stran MGRT
spletna stran MOP

https://twitter.com/StrankaSMC/status/1098178970758144000