Minister Zdravko Počivalšek obiskal Ormož in Podlehnik

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter predsednik SMC Zdravko Počivalšek je konec tedna obiskal občini Ormož in Podlehnik, pridružila se mu je tudi poslanka Mojca Žnidarič.

Župan Ormoža Danijel Vrbnjak je ministru in poslanki predstavil projekt Tehnološkega parka Ormož ter izgradnjo distribucijskega centra. Spregovorili so tudi o možnostih razširitve ekonomsko-poslovne cone ter o virih financiranja in integralnih sredstev. “Izredno me veseli, da je v občini ogromen interes za gradnjo poslovne cone. V SMC se zavzemamo za ustvarjanje poslovnega okolja za mlade in ambiciozne. Želimo si, da bi mladi svoj potencial lahko razvili v svojem domačem kraju,” je ob tem dejal minister Počivalšek.

Ob obisku občine Podlehnik se je minister sestal z županom Sebastianom Toplakom in predsednikom Vinarske zadruge Haloze Jožefom Šmigocem. Spregovorili so o razvojnih projektih občine in zadruge. Neposredna bližina pomembnega odseka avtoceste je velika prednost, zato je nujen razvoj poslovne cone, ki bo imela multiplikativen učinek na to območje.

Poudarek je bil tudi na obmejnih problemskih območjih, kjer smo z župani z območja Haloze spregovorili o problematiki centralizacije države, kar se na tem območju še posebej občuti. Program razvojnih spodbud za nadaljnja 4 leta je v pripravi, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pa bo izvajalo podobne ukrepe kot do sedaj, s poudarkom na investicijah, ustvarjanju delovnih mest, oblikovanju stimulativnega poslovnega okolja za podjetja ter vzpostavljanje poslovnih con.