Minister Zdravko Počivalšek na proslavi 12. obletnice Turistične cone Sotla

Na mejnem prehodu za obmejni promet v Sedlarjevem je bila proslava ob 12. obletnici izgradnje mostu čez Sotlo, ki je tako povezala domačine na obeh straneh reke, ki je mejna reka med Slovenijo in Hrvaško. Slavnostni govornik je bil minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, prisoten je bil tudi Marko Drofenik z Dirketorata za regionalni razvoj ter člani LO SMC Šmarje pri Jelšah.V svojem nagovoru je minister poudaril, da prihajamo v obdobje izzivov, ko bomo morali pristopiti k tesnejšemu povezovanju in sodelovanju med obema državama.

“Hrvaška je Sloveniji četrti najpomembnejši gospodarski partner. Mi ustvarimo 7% izvoza s sosedo, kar predstavlja dobre 3 milijarde evrov prometa v letu 2015, to je 13 odstotkov več kot leto poprej. Želim si, da se ta trend nadaljuje in da na reki Sotli ne bo več meje. Imamo še nekaj skupnih projektov. Nedaleč od tod je Vonarsko jezero, ki je bilo narejeno za to, da bo ustvarjalo korist na obeh straneh meje. Za nekaj trenutkov je projekt zastal, zato pozivam obe strani, da naredita vse, da se to jezero ponovno revitalizira, da pridemo do gospodarskih pogojev za razvoj turizma na obeh straneh meje,” je dejal minister in čestital vsem za trud ter jim zaželel, da se tradicija nadaljuje v korist prebivalcev na obeh straneh.

DSCN1638

Proslave so se udeležili tudi župan Podčetrtka Peter Misja, županja Kozjega Milenca Krajnc ter župan občine Zagorska sela Željko Kodrnja.