Minister Koprivnikar v ZDA podpisal skupno pismo o nameri med podjetjem Uber in ministrstvom za javno upravo

Podpredsednik Vlade RS in minister za javno upravo Boris Koprivnikar in izvršna direktorica za komunikacije v podjetju Uber Betsy Mansiello, sta podpisala skupno pismo o nameri med podjetjem Uber in Ministrstvom za javno upravo Republike Slovenije.

Sodobna družba doživlja velike spremembe, zlasti na področju digitalizacije, kar se odraža pri pojavu in vzponu t.i. sodelovalnih platform. Uber s svojo dejavnostjo prinaša korenite spremembe v urbano mobilnost, pozitivno pa vpliva tudi na zaposlitvene možnosti in splošen gospodarski razvoj ter boljšo kakovost življenja. Kot je še dodal minister, se je Uber izkazal kot odgovoren in zavzet partner, s katerim želimo okrepiti razvojno sodelovanje, da bi skupaj prišli do učinkovitih modelov, primernih za evropsko okolje. S tem bomo v Sloveniji pospešili razvoj novih dejavnosti, Uber pa bo lahko hitreje širil svoje delovanje.

Podjetje Uber spreminja koncept urbane mobilnosti v več kot 500 mestih po svetu, med drugim tudi v 21 državah članicah EU. Uberjeve storitve bogatijo obstoječe ekosisteme urbane mobilnosti z novo možnostjo prevoza, ki je varna, zanesljiva in cenovno dostopna. Njihove storitve učinkovito dopolnjujejo sistem javnega potniškega prevoza in zmanjšujejo potrebo po zasebnem lastništvu avtomobilov, kar je ključno za razvoj zelenih in pametnih mest prihodnosti.

Današnji podpis skupnega pisma o nameri je podlaga za sklenitev memoranduma o soglasju med Vlado Republike Slovenije in podjetjem Uber do konca leta 2016.