Minister za javno upravo Boris Koprivnikar bo predlagal razrešitev državnega sekretarja mag. Janka Burgarja

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je včeraj s strani medijev izvedel za dogodek izpred enega leta, povezan z bagatelnimi krajami, v katerega je bil vpleten državni sekretar v Ministrstvu za javno upravo mag. Janko Burgar. Takoj po tej informaciji je preveril dejstva in se pogovoril z državnim sekretarjem, ki dogodek priznava in globoko obžaluje. Sam dogodek ni imel pravnih posledic, zato tudi ne obstajajo dokazi v uradnih evidencah, s katerimi bi minister lahko bil seznanjen. Prav tako ga sam državni sekretar ob nastopu funkcije na to ni opozoril. Glede na to, da je mag. Burgar že pred tem opravljal funkcijo državnega sekretarja v prejšnji vladi, tudi minister Koprivnikar ni mogel pričakovati takšne situacije.

Ne glede na to, da gre v primeru mag. Burgarja za bagatelne kraje in glede na to, da so tako premišljeno časovno tempirani dogodki v preteklosti bili označeni kot politični napad, pa tudi glede na to, da so takšna dejanja običajno povezana s psihološko motnjo, ki ni redka, zanje ni opravičila.

Minister Koprivnikar bo zato še danes na seji vlade predlagal razrešitev državnega sekretarja mag. Burgarja, saj gre za neopravičljiva dejanja direktne kraje, ki ne glede na okoliščine in obžalovanje nikakor niso združljiva z opravljanjem tako pomembne funkcije.