Minister za infrastrukturo Gašperšič na Bledu o obvoznici

Minister za infrastrukturo dr. Gašperšič je obiskal LO Radovljica in občino Bled, kjer se je sestal s svetniki SMC, Gregorjem Remcem in Sašom Ignjatovićem, poslanko SMC Ireno Kotnik in županom občine Janezom Fajferjem. Pogovorjali so se o obvoznici okoli Bleda, katere problematika je že dolgo znana, sploh v času turistične sezone. Po srečanju s predstavniki občine Bled se je minister Gašperšič dobil tudi s člani Lokalnega odbora SMC Radovljica.

Minister Gašperšič si je ogledal traso severne obvoznice (izgradnji slednje bo sledila še južna), za katero se bodo sredstva našla iz infrstrukturnega sklada. Po ocenah vseh sodelujočih gre za osnovni infrastrukturni objekt, ki pogojuje razvoj gospodarstva in predvsem turizma. O financiranju severne obvoznice bo podpisan protokol o financiranju cestne infrastrukture na oktoberskem Blejskem strateškem forumu.

Po srečanju s predstavniki občine Bled se je minister Gašperšič dobil tudi s člani Lokalnega odbora SMC Radovljica. Na srečanju, kjer sta prisostvovala tudi vodja sekretariata SMC Iztok Štefanič in regijski koordinator Marjan Jarnjak, so se pogovorili tudi o ostalih infrastrukturnih projektih regije in v državi. Na zadovoljstvo predstavnikov LO Radovljica, ki so se že v preteklosti izkazali kot generatorji pozitivnih idej in procesov v lokalnem okolju, se bo, po besedah ministra Gašperšiča, po 24-ih letih samostojnosti vendarle nekaj premaknilo v smeri dokončanja prepotrebne blejske obvoznice. Vsi prisotni so si bili enotni, da bo to velik doprinos k razvoju Bleda in gospodarskih ter turističnih razmer v regiji, ki je doma in v tujini prepoznana kot simbol Slovenije in njene turistične ponudbe.

O financiranju severne obvoznice bo podpisan protokol o financiranju cestne infrastrukture na oktoberskem Blejskem strateškem forumu