Minister za infrastrukturo dr. Gašperšič je LO Škofja Loka predstavil aktualne infrastrukturne projekte

V ponedeljek, 14. septembra, je v Gorenji vasi potekala slavnostna otvoritev nove gorenjevaške obvoznice. Prisotne na otvoritvi je pozdravil minister za javno upravo Boris Koprivnikar, sicer tudi član lokalnega odbora SMC Škofja Loka, osrednji slavnostni govornik na dogodku pa je bil minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, ki je po otvoritvi obiskal tudi Lokalni odbor SMC Škofja Loka in jim predstavil aktulne projekte ministrstva za infrastrukturo.

Po slovesnosti so člani lokalnega odbora SMC Škofja Loka, ki združuje člane iz občin Gorenja vas – Poljane, Škofja Loka, Železniki in Žiri, ministru Gašperšiču zastavili nekaj vprašanj. Minister je v pogovoru s člani predstavil nekaj projektov ministrstva za infrastrukturo, kot sta sanacija cest, ki so v slabem ali zelo slabem stanju ter projekt integriranega potniškega prometa, katerega cilj je, da bi združili ponudnike prevoznih storitev in tistim, ki koristijo javni prevoz, omogočili vozovnice, ki bi veljale za različna prevozna sredstva.

Člane lokalnega odbora je zanimalo predvsem, kdaj lahko pričakujejo otvoritev še ene škofjeloške oziroma poljanske obvoznice, na katero občani Škofje Loke in okoliških občin čakajo že 40 let.
Na njihovo veselje je minister Gašperšič pojasnil, da je potrebno pridobiti le še uporabno dovoljenje in izrazil pričakovanje, da bo škofjeloška obvoznica odprta v roku enega meseca.