Minister za infrastrukturo dr. Gašperšič držal obljubo: Cesta v Trbovljah sanirana

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič si je v družbi Direkcije za ceste RS, poslanca SMC Marjana Dolinška, predsednika LO SMC Tadeja Špitalarja ter s predstavniki občine Trbovlje ogledal zaključna dela pri obnovi poškodovane ceste v Trbovljah. Omenjeno cesto je mesec nazaj namreč zasul obsežen zemeljski plaz, ki se je sprožil ob vstopu v Trbovlje. Takrat si je minister nemudoma ogledal prizorišče nesreče ter obljubil, da bo cesta zopet prevozna do konca meseca marca 2016. To obljubo je držal.

Dober mesec dni po nesreči se dela na omenjeni cesti zaključujejo, cesta je danes že prevozna, s tem pa se bo drastično izboljšala pretočnost prometa v in iz Trbovelj. V teh dneh se sicer ureja še pločnik, ki bo pomenil veliko pridobitev za lokalno prebivalstvo ter povečal varnost v cestnem prometu. Minister se je ob obisku posebej zahvalil Direkciji za ceste RS ter izvajalcem za kvalitetno ter hitro opravljeno delo.

Celoten projekt je stal preko en milijon EUR (brez DDV), od tega je občina prispevala 70.000 EUR, preostali denar pa je zagotovilo Ministrstvo za infrastrukturo oz. Direkcija za ceste RS. Minister je tudi poudaril, da se aktualna vlada izredno trudi, da bi zagotovila dodatna finančna sredstva namenjena za obnovo ter sanacijo cest. Tako je letos prvič dovolj denarja za sanacijo urgentnih primerov. V prihodnjih letih pa namerava vlada še povečati sredstva namenjena za obnovo in popravilo cest, saj je zaveda, da brez kvalitetnih cestnih ter železniških povezav ne bo nadaljnjega gospodarskega razvoja.

Za konec je minister obljubil, da se Sloveniji na področju cestne infrastrukture obetajo lepši časi, nenazadnje Ministrstvo za infrastrukturo izvaja kar nekaj projektov, ki bodo dali konkretne rezultate. Današnji primer obnove ceste v Trbovljah je dober primer hitrega odziva ter kvalitnega dela.