Minister za gospodarstvo Počivalšek: Vlada se zaveda pomena Zasavja ter njegovega razvoja

V sredo, 1. junija, je v Trbovljah potekala uradna slovestnost ob občinskem prazniku. Slavnostni govorec je bil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, slovesnosti pa so se udeležili tudi poslanka SMC Irena Grošelj Košnik, predsednik LO SMC Trbovlje Tadej Špitalar, svetnice in svetniki ter simpatizerke in simpatizerji stranke SMC.

Minister, katerega družinske korenine izhajajo prav iz Zasavja, čuti posebno obvezo do tega območja. Zaveda se stanja, v katerem je trenutno Zasavje, zato mu namenja tudi dodatno pozornost. Vlada je tako Zasavje umestila med problemska območja, razvoj Zasavja pa spodbuja s številnimi olajšavami in spodbudami, s katerimi se skuša zmanjšati brezposelnost ter ustaviti beg možganov v večja mesta ter v tujino.

“Določeni premiki v Zasavju se že dogajajo. Podjetje Dewesoft, eno najhitreje rastočih podjetij, je primer dobre prakse ter dokaz, da se v Zasavju skriva velik potencial, ki se ga ta vlada poskuša izkoristiti. Prav tako je lepo videti, da občine med seboj sodelujejo, ter da se regija turistično razvija, saj je v zadnjih letih opazen porast turistov,” je dejal minister in za konec poudaril, da je “vesel vabila ter obiska v Trbovljah, ter upa, da se bo trud trenutne vlade, pod vodstvom dr. Mira Cerarja, kmalu poznal tudi v praksi”.