Minister za gospodarstvo Počivalšek na Ptuju o turizmu: To ni panoga na kratek rok

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je v okviru obiska na Ptuju srečal z županom Miranom Senčarjem, predsednikom LO SMC Ptuj Branetom Kumrom, z v.d. direktorice Zavoda za turizem Ptuj Katjo Gonc ter ostalimi. Namen obiska je bila izmenjava izkušenj na področju turizma ter nasveti in pomoč za novoustanovljeni Zavod za turizem Ptuj.

Minister je na zanimiv način predstavil njegovo videnje nadaljnjih aktivnosti zavoda. Predvsem učinkovitost, dober tim, ki bo znal zastavljeni projekt dobro načrtovati, voditi in tudi izpeljati z vizijo dolgoročnega razvoja. Prav tako je Eva Štravs Podlogar predstavila možnosti kandidiranja na razpisih in ciljne usmeritve možne pomoči.

Minister je ponudil vso podporo s strani ministrstva, za pomoč in sodelovanje. Predvsem je orisal strategijo pomoči financiranja in pridobivanja gostov iz tujine. Turizem ni panoga na kratek rok, ampak je tek na dolge proge, z veliko entuziazma in odrekanja, je še dejal.

Zanimiva razprava, kjer je župan pohvalil svetniško skupino SMC, katera je podprla predlog o ustanovitvi zavoda. Čudovito ozračje po želji za medsebojno sodelovanje se je končalo z obljubo za dobre sodelovanje župana MO Ptuj, LO SMC Ptuj in MGRT ter vlado.

Najlepše je, ko se vidi pristop dobrega skupnega sodelovanja Ministrstva in vlade z lokalno skupnostjo, kar se je v tem primeru zagotovo pokazalo.