Minister za gospodarstvo Počivalšek na pobudo poslancev Ranca in Škodnika obiskal Koroško

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na pobudo poslancev Danila Antona Ranca in Ivana Škodnik obiskal Koroško. Sestal se je predstavniki podjetja Lek na Prevaljah, ki so mu predstavili načrte s pojasnili, da končne odločitve glede širitve na Prevaljah še ni. Dogovorili so se, da bo pri pripravi njihove končne ponudbe sodelovala tudi država z možnostmi, ki jih ima, pri čemer minister verjame, da se bo to zgodilo v mesecu ali dveh: “Mora pa najprej Lek priti s konkretnim predlogom investicije, na osnovi katerega se bo nato država odločila.” Po obisku je sledilo srečanje ministra z lokalnimi odboro na Koroškem.

obisk2

Počivalšek je pojasnil, da želi Lek svoj načrt v okviru skupine Sandoz uveljaviti do te mere, da bi Sandoz sprejel odločitev za vlaganja na Prevaljah. “Verjamemo, da bo na strani države narejeno vse, kar je potrebno za to, da se ta investicija izpelje,” je še dodal in povzel, da Lek predvideva naložbo v vrednosti od 70 do 75 milijonov evrov, v okviru katere bi na novo zaposlili 150 ljudi. Lek na Prevaljah zdaj zaposluje prek 300 delavcev.

Poleg Leka so obiskali tudi podjetje Lesna vrata. Podjetje, ki je v jeseni 2012 prevzelo stavbni program zdaj že propadle Lesne TIP Otiški Vrh, na Prevaljah s 65 zaposlenimi uspešno nadaljuje proizvodnjo vrat in podbojev in načrtuje dodatne zaposlitve in širitev. Kot je po obisku družbe Lesna vrata dejal minister, verjame tudi v nadaljnje uspešno poslovanje tega podjetja in dodal, da so se ob obisku pogovarjali o tem, na kakšen način bodo v prihodnje spodbujali lesnopredelovalna podjetja na širšem prostoru Slovenije, saj ima ministrstvo na voljo kar nekaj sredstev za spodbude na lesnem področju.

obisk3

Minister je popoldne obiskal še podjetje Vabo, največjega ponudnika nastanitvenih zmogljivosti na Koroškem, ki ima med drugim v enoletnem najemu žičniško infrastrukturo družbe GTC Kope, ki je v stečaju. Z ministrovim obiskom je bil zadovoljen predsedujoči svetu koroških občin, župan Občine Prevalje Matic Tasič, ki je tudi v povezavi z načrtovano naložbo Leka z ministrom govoril o nujnosti boljše cestne povezave na Koroško oz. izgradnje hitre ceste, kjer pa se, tako Tasič, “zadeve premikajo”.

obisk

Srečanja članov SMC z ministrom so se udeležili predstavniki LO Radlje ob Dravi, LO Slovenj Gradec in LO Mežiška dolina, prisotna sta bila tudi oba koroška poslanca Ivan Škodnik in Anton Danilo Ranc. Slednji je pohvalil ministrovo delo, saj le-ta deluje izjemno učinkovito in strokovno. Bosta pa se poslanca tudi v prihodnje trudila za vzpostavitev gozdno lesnega centra na Koroško v skladu z zakonodajo.

20160525_175010