Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek na obisku v Občini Selnica ob Dravi

V petek, 16. novembra 2018, je občino Selnica ob Dravi obiskal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Z ministrom Počivalškom je potekal sproščen pogovor v Hramu kulture Arnolda Tovornika, kjer se je seznanil z aktualno problematiko v občini. Z ministrom se je srečala kandidatka za županjo Občine Selnica ob Dravi Darja Slivnjak.

Po ogledu podjetja Valher so skupaj z ministrom razpravljali o poslovnem okolju v občini in možnostih izboljšanja sodelovanja med občino in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo pri podpori razvoju turizma in ustvarjanju bolj konkurenčnega poslovnega okolja. Strinjali so se, da je potrebno spodbujati investicije v turistično infrastrukturo v širšem smislu, kar bo pripomoglo k razcvetu turizma in razvoju boljše turistične ponudbe. Pomembno je tudi medresorsko sodelovanje za urejanje osnovne infrastrukturte, predvsem cestne, ki jo občina nujno potrebuje, kot podporo razvoju turizma in ostalih gospodarskih dejavnosti. K hitrejšemu razvoju turizma lahko pripomore tudi dvorec Viltuš in razvoj kolesarskih ter peš poti. Zbrani so se strinjali, da je za vse našteto podpora ministrstva ključnega pomena.

Razpravljali so tudi o poslovnem okolju v občini in poslovnih priložnosti lokalnih podjetnikov v objektu nekdanjega Kristala, kjer je minister Počivalšek obljubil podporo. Občina mora spodbujati lokalne podjetnike in gospodarstvenike in jim nuditi konkurenčno poslovno okolje.

»Zagotoviti želim prijetno okolje za bivanje za vse generacije, kot tudi za tiste, ki Selnico ob Dravi obiščejo le za kratek čas kot turisti ali pa v njej ustvarjajo kot podjetniki. Zavedam se, da je pomembno ohranjati visoko gospodarsko raven v občini, zato si bom prizadevala za še bolj konkurenčno poslovno okolje za podjetnike. S hitrimi upravnimi postopki, urejeno infrastrukturo in prostorskimi pogoji lahko v občino privabimo nova podjetja in tako posledično povečamo število delovnih mest. « je povedala Darja Slivnjak.