Minister Počivalšek z gospodarstveniki o ukrepih za konkurenčnost

Dopoldne je na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo prvič zasedal Svet za konkurenčno in stabilno poslovno okolje, kateremu predseduje minister Zdravko Počivalšek. Gospodarstvo je ustanovitev sveta pozdravilo, da ima svet potrebno težo pa kaže tudi članstvo državnega sekretarja predsednika Vlade RS mag. Vojmirja Urlepa.

Namen strokovnega sveta je, da člani najdejo ukrepe, ki bodo usmerjeni v nadgradnjo učinkovitega poslovnega okolja, za rast in razvoj slovenskih podjetij ter da se rešitve za doprinos slovenskemu gospodarstvu in državljanom vedno iščejo skozi dialog.

Člani Sveta so se dogovorili, da se bodo sestajali kvartalno, naslednja seja pa bo sklicana že v decembru. Do takrat bodo člani pripravili nabore težav, s katerimi se najpogosteje srečujejo. Da bo Svet bolj operativen, je minister predstavnike gospodarstva zaprosil, da se s svojimi izzivi že pred tem obrnejo na predstavnike Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Člani Sveta so namreč tudi vsi direktorji direktoratov, ki bodo do decembrske seje lahko tako že pripravili konkretne rešitve in odgovore na vprašanja gospodarstva.

»Svet vidim kot pomemben strokovno-posvetovalni organ, nadgradnjo našega dela na terenu iz prejšnjega mandata. Gre za formalizirano obliko srečevanja in predvsem sodelovanja ministrstva z gospodarstvom,« je po seji Sveta dejal minister Počivalšek. »Tako naše ministrstvo kot tudi sama vlada sta danes dobila desno roko pri soustvarjanju gospodarske politike,« je poudaril minister ter dodal, da je hvaležen, da je gospodarstvo tako pozitivno sprejelo povabilo k sodelovanju v okviru takšnega sveta.