Minister Počivalšek v Celju z gospodarstveniki o ukrepih za večjo konkurenčnost, prisotna tudi poslanka Sluga

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes obiskal družbo Hermi, d. o. o. v Celju, kjer so ga sprejeli tudi predstavniki Regionalne gospodarske zbornice Celje. Dogodka se je udeležila tudi poslanka  Janja Sluga. Minister je z gospodarstveniki  razpravljal o ukrepih, ki se jih vlada in ministrstvo lotevata za večjo konkurenčnost gospodarstva in bolj spodbudno poslovno okolje.

IMG_20160620_130544_1

Minister Počivalšek je izpostavil, da so rezultati boljši kot so bili, in da še rastejo, kar zaznavajo tudi bonitetne hiše, prav tako pada brezposelnost: “A za spodbudno gospodarsko okolje se je treba še truditi. Postopki za pridobivanje zemljišča so prezahtevni, zato pripravljamo paket ukrepov, ki bodo to izboljšali.” Omenil je tudi davčno reformo, saj je obremenitev stroškov dela nesorazmerna z rastjo, zaradi česar smo nekonkurenčni v zgornjih plačnih razredih: “Podjetja zato boljše plačana delovna mesta selijo v tujino.”

Poudaril je, da si vlada prizadeva, da bi reforma bila stabilna in bi se izvajala po korakih: “Vlada se veliko pogovarja z gospodarstvom in si želi sodelovanja.” Omenil je ugodnejše davčne dajatve za delitev dobička in reformo trga dela, za katero je zadnji čas, da se izvede.

IMG_20160620_130437_1