Minister Počivalšek po uspešnem dogovoru o odkupu dolga koprskega Cimosa: “Zainteresirani smo, da rešimo vsako delovno mesto”

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je po uspešnem dogovoru glede dolga koprske tovarne avtomobilov Cimos poudaril, da je Slovenija zainteresirana za ohranitev vsakega delovnega mesta. DUTB bo namreč poravnala dolg Cimosa do Hrvaške, s tem bo zagotovljeno nadaljevanje prodaje Cimosa italijanskim kupcem in ohranjenih 4000 delovnih mest. V nasprotnem primeru je Cimosu grozil stečaj.

“Na obeh straneh smo zainteresirani za to, da rešimo vsako delovno mesto, zato sva se dogovorila, da ne bova govorila o zadevah za nazaj, ampak na kakšen način bova našla rešitev za to, da bo podjetje Cimos lahko prodano tujemu kupcu, ki mu bo zagotovil rešitev,” je povedal ob ogledu sejma Natour-Alpe Adria v Ljubljani s hrvaškim ministrom za turizem Garijem Cappellijem.

Hrvaška vlada je namreč potrdila dogovor glede dolga Cimosa na Hrvaškem, ki je bil dosežen na ministrski ravni. Dolg bo odkupila DUTB, in sicer bo zanj plačala sedem milijonov evrov, hrvaška slaba banka DAB pa bo umaknila tožbo proti Cimosu. O dogovoru se mora izjasniti še kupec Cimosa, italijanski sklad Palladio Finanziaria.