Minister Počivalšek prepričan v prihodnost tržiškega Peka

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je bil danes na delovnem obisku v Tržiču, kjer se je srečal s predstavniki Peka. Vodstvo Peka mu je predstavilo osnovno dejavnost proizvodnje obuval, pa tudi poslovne rezultate in načrte za prihodnost, ki ob uspešnem prestrukturiranju obetajo nadaljnje delovanje in razvoj podjetja.

Minister je prepričan, da Peko ima prihodnost in se bo osebno zavzel za čimprejšnjo odobritev potrebnega obratnega kapitala. Minister namreč že dlje časa prejema različne informacije glede Peka, z današnjim obiskom podjetja pa se je želel prepričati o tem, ali je Peko v stanju, da v prihodnje preživi na trgu. Minister je tako prišel do zaključka, da sta organizacija dela in pomen znanja v izdelku tolikšna, da Peko kot nišni proizvajalec lahko preživi.

Kasneje se je minister udeležil okrogle mize s predstavniki lokalnega gospodarstva o priložnostih in perspektivah tržiškega in regijskega gospodarstva. Minister je gospodarstvenikom predstavitev predloge, s katerimi se bo vlada lotila zagotavljanja pogojev za gospodarski razvoj. Odgovoril pa je tudi na nekatere pomisleke glede privatizacije. Kot je poudaril, zagovarja premišljeno privatizacijo v korist Slovenije in podjetij, ki se prodajajo.

Pogovor je vodila poslanka SMC Andreja Potočnik, ki je skupaj z lokalnim odborom stranke tudi organizirala oba današnja dogodka.