Minister Počivalšek pozdravlja napredek pri umiritvi razmer v Luki Koper in zopet poziva Matića k odgovornemu ravnanju

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo pozdravlja doseženi napredek pri umirjanju trenutnih razmer v Luki Koper: “Vendarle je bil dosežen in storjen pomemben korak naprej, kar je pohvalno,” ocenjuje minister Zdravko Počivalšek, ki si še naprej maksimalno prizadeva za takojšnjo odpravo blokade Luke Koper in s tem takojšnje prenehanje povzročanja nadaljnje gospodarske škode.

“Osem urni delovnik, ki je bil z današnjim dnem ponovno uveden v Luki Koper je šele prvi korak. Ponovno zato pozivam predsednika uprave Luke Koper, gospoda Dragomirja Matića k odgovornemu ravnanju, da se doseže takojšnja prekinitev povzročanja te nepredstavljive gospodarske škode.”

Minister Počivalšek od predsednika uprave Luke Koper pričakuje, da doseže in zagotovi popolno deblokado, popolno normalizacijo trenutnih razmer, da delo spet nemoteno steče ter ob tem, kot najbolj odgovorna oseba v tem podjetju, pozove vse zaposlene v Luki Koper, da so dolžni ravnati odgovorno, vestno in zakonito, kot jim to nalagajo njihove obveznosti iz sklenjenega delovnega razmerja.

“To pomeni, da je treba prilagoditi in zagotoviti tudi delovni čas tako, da bodo lahko izpolnjene vse delovne naloge ter obveznosti. Torej, da se ne bo povzročala še dodatna gospodarska škoda zaradi neizpolnjenih delovnih obveznosti ali celo zgolj zaradi prekratko določenega delovnega časa, znotraj katerega ne bi bilo mogoče opraviti vseh delovnih obveznosti, ki ta trenutek ostajajo nerešene. Vse delovne obveznosti, ne glede na to, kdo je poslovni partner in od kod prihaja, morajo biti opravljene strokovno, pravočasno, vestno in izključno v korist gospodarstva,” še opozarja minister Počivalšek.