Minister Počivalšek obiskal Prekmurje

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo je v petek, 19. 2. 2021, obiskal Prekmurje. V Cankovi se je sestal z županom Danilom Kacijanom, kjer mu je predstavil izvrsten projekt razvojnega centra za uporabo industrijske konoplje v gradbeništvu, kozmetiki in drugih panogah. Ustanovili so konzorcij in povezali znanstvene in gospodarske subjekte. Povezali bodo lokalne subjekte od kmetijstva do podjetij ter k sodelovanju pritegnili tudi avstrijske znanstvene institucije. To je pravi pristop za demografsko ogrožena območja. Visoka dodana vrednost za kakovostna delovna mesta. Naslednji korak je ureditev pogojev za pridelavo in predelavo konoplje za medicinske namene. To je programska prioriteta stranke SMC in pomembna rešitev za manj razvite regije. Na MGRT je oblikovana posebna projektna skupina za področje medicinske konoplje, ki jo vodi Miloš Čirič. Skupina pripravlja celovit pristop k temu področju z regulacijo, nadzorom in makroekonomskimi izračuni.

V Moravskih Toplicah se je minister Počivalšek sestal z tamkajšnjim županom Alojzem Glavačem, ki mu je predstavil njihove načrte za razvoj te osrednje prekmurske turistične destinacije. Pogumna vizija, ki bo kraju dodala novo zvezdico. Celovita ureditev središča in izgradnja večnamenske dvorane bo nov velik korak naprej za lokalno turistično infrastrukturo. Skupaj sta sodelovala tudi na videokonferenci STO z župani, kjer so deležniki poudarili, da je treba narediti premik v smeri turistične infrastrukture, ki generira višjo dodano vrednost. V stranki SMC si intenzivno prizadevamo demografsko ogroženim krajem pomagati, da bodo lahko mladi ustvarili družino in razvijali kariero v svojem domačem kraju. Infrastruktura, kakovostna delovna mesta in javne storitve.

V Beltincih je Marko Virag predstavil ministru Počivalšku projekt mednarodnega logističnega centra Lipovci. Gre za investicijo, ki lahko privede do številnih kakovostnih delovnih mest in regiji omogoči dodaten zagon. Slovenija ima zaradi svoje geostrateške lege ogromen potencial za razvoj logistične platforme za celotno Srednjo Evropo. To lego moramo začeti izkoriščati in zagotoviti infrastukturo, ki bo konkurirala bližnjim sosedam.