Minister Počivalšek na delovnem obisku v Velenju, z njim tudi poslanec Tabaković in predsednica LO Šaleška dolina Breda Kolar

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je današnji obisk v Velenju pričel s sestankom na Mestni občini Velenje, spremljala sta ga tudi poslanec Saša Tabaković in podžupanja v Velenju in predsednica LO SMC Šaleške doline Breda Kolar, ki je ministra tudi povabila na delovni obisk. Pogovarjali so se o skupnem razpisu z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, o turizmu in o tretji razvojni osi.

V nadaljevanju je minister obiskal Podjetniški center Standard, kjer si je ogledal prostore ter mlada podjetja, ki uspešno delujejo v njem. V Podjetniškem centru Standard, ki je podjetnikom na voljo že od lanske jeseni, trenutno deluje 20 podjetnikov in 5 start-up ekip.

V ministrovi ekipi so bili na MOV, poleg namestnika vodje ministrovega kabineta Aleksandra Arsekića in direktorja direktorata za regionalni razvoj Marka Drofenika, še župan Velenja Bojan Kontič, Franci Lenart, ki je svetnik v svetu Mestne občine Velenje in Saša Koprivec, svetnica v svetu Mestne občine Velenje.