Nekateri naši poslanci delovno z ministrom Počivalškom v Mariboru, Lenartu in Celju

Na pobudo našega poslanca mag. Bojana Krajnca je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek v okviru uradovanja na Štajerskem, obiskal podjetje Palfinger v Mariboru. Oba sta se pogovarjala z vodstvom podjetja, nato so si ogledali proizvodnjo. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Minister Počivalšek je delovni dan na Štajerskem nadaljeval s srečanjem z gospodarstveniki v Lenartu, kjer je bila prisotna tudi poslanka Vesna Vervega in predsednica Lokalnega odbora Lenart Jožica Krajner. Minister je v nagovoru dejal, da so “petki zagotovo moj najljubši del tedna, saj jih navadno preživim v družbi, ki mi je najdražja. Na terenu med vami namreč ohranjam stik z gospodarstvom, ki mi daje usmeritev za moje delo in delo kolegov na ministrstvu.”

Izpostavil je lokacijo srečanje – Dom kulture Lenart – kot primer uspešnega sodelovanja med Občino Lenart in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki je pomagal financirati obnovo tega objekta: “Želim si, da bi takšno sodelovanje ohranili tudi pri izvedbi drugih projektov, ki bodo izboljšali gospodarsko situacijo v Lenartu in na celotnem območju razvojnega partnerstva, s katerim me danes seznanjate.” Sledil je pogovor z gospodarstveniki o temah, ključnih za regijo. Več o tem lahko preberete TUKAJ.

Minister je dan sklenil z govorom ob otvoritvi novih poslovnih prostorov pretovorne pošte v Celju. Prisotni sta bili tudi poslanki Janja Sluga in Anita Koleša. Po koncu uradnega dela so se na krajšem srečanju srečali predstavniki MO občine Celje, Pošte Slovenije, MGRT-ja, poslanki SMC-ja Anita Koleša ter Janja Sluga, prisoten pa je bil tudi vodja svetniške skupine SMC v MO Celje Gregor Gregorin. Več o tem najdete TUKAJ.