Minister Koprivnikar za STA: V dogovoru s sindikati je potrebno vpeljati tudi elemente za večjo učinkovitost in pravičnejše nagrajevanje

Dogovor o sredstvih za plače v javnem sektorju do leta 2019 in odpravljanje anomalij v plačnem sistemu sta dva cilja, ki so si ju sindikati in vlada zadali za leto 2016. Ob tem želi minister za javno upravo in podpredsednik vlade Boris Koprivnikar v dogovoru s sindikati v sistem vpeljati tudi nekatere elemente za večjo učinkovitost in pravičnejše nagrajevanje.

Kot je v pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo (STA) dejal Koprivnikar, prihodnje leto prinaša kar konkretno povišanje plač javnih uslužbencev. Zadovoljen je, da so dosegli dogovor in se izognili konfliktu. Ker je bila masa za plače v zadnjih letih v veliki meri omejena z varčevalnimi ukrepi, je zadovoljen tudi, da plače zdaj dvigajo.

A obenem opozarja, da je dvig plač sorazmerno povezan s tem, koliko ustvarimo. Zato možnosti vidi predvsem v smeri racionalizacije in optimizacije delovanja samega javnega sektorja. “Če bi na primer manj del oddali zunanjim izvajalcem, bi pridobili dodatna sredstva, ki bi jih lahko namenili za plače,” pravi. Predvsem pa je naklonjen temu, da bi plače dvigali v odvisnosti od rezultatov dela in ne glede na delovno mesto.

Kot ključno spremembo, ki jo želijo doseči v prihodnjem letu, izpostavlja uveljavitev kriterijev za merjenje uspešnosti posameznega zaposlenega. Za to po njegovih besedah ni potrebna sprememba zakonodaje, ampak zgolj miselnosti in uporaba že predvidenih elementov merjenja uspešnosti, ki so doslej “zvodeneli in prešli v uravnilovko”.

Pred vlado in sindikati je torej v prihodnjem letu kar nekaj izzivov. Minister pa pričakuje, da bodo v prihajajočem letu uredili tudi vprašanje reprezentativnosti sindikatov oz. njihove zastopanosti na pogajanjih, da bodo ta potekala “bolj umirjeno, strokovno in obvladljivo”.

 

Vir/Foto: STA