Minister Koprivnikar in podpredsednik vlade: Ponosen sem, da živim v deželi neverjetnih potencialov.

Podpredsednik vlade in minister za javno upravo Boris Koprivnikar je na predvečer državnega praznika bil govornik na proslavi in slavnostnem koncertu KD godbe v Sevnici. Dogodek je bil v Atriju gradu Sevnica. Prisoten je bil tudi župan Sevnice g. Srečko Ocvirk in podžupanja Danica Božič (SMC), župan Krškega Miran Stanko in ostali.

Podpredsednik vlade in minister Koprivnikar je v začetku nagovora dejal, da so Posavci s svojo odločnostjo in domoljubjem prepričljivo pokazali, kaj  pomeni verjeti v domovino in v skupno željo po lastni državi.

“Slovenija zlagoma postaja zrela, v času odraščanja pa smo bili razigrani, entuziastični, pogosto naivni in žal tudi neodgovorni. Sedaj je skrajni čas, da si zagotovimo stabilno eksistenco, postavimo cilje v razvoju in zgradimo svojo prepoznavno identiteto. Slovenija je uspešna država. Z novimi rešitvami in razvojem stopa na pot  prihodnosti, pa naj gre za digitalne tehnologije ali zeleno mobilnost, genetske raziskave ali vrhunska jekla ter številna druga področja, kjer vedno znova presenečen ugotavljam, kako zelo so doma skriti uspehi Slovencev in Slovenk v mednarodnem okolju.”

Nadaljuje, da je Slovenija lahko tudi zanimiva referenčna država, z vidika svoje velikosti, strateške lege, tehnološke razvitosti in znanja. Ob tem izpostavi les, vode, logistični potencial, turizem in visoke tehnologije, ki so nedvomno razvojne priložnosti, v katerih lahko dosežemo več, kot bi pričakovali od velikosti države, podobno, kot to dosegamo v športu.

“Če uporabimo prispodobo iz stare reklame: Slovenija je kot Clio, majhna, a ima vse kar imajo veliki, le da je lahko bolj okretna in to je naša prednost. Seveda pa moramo za večjo okretnost poenostaviti zakonodajo, povečati osebno odgovornost in urediti manj togo odločanje na številnih področjih, ki jim mora biti enoten cilj dobrobit Slovenk in Slovencev ter skupnosti kot celote.”

Dejal je tudi, da želi vlada predvsem normalizirati razmere, ustvariti stabilne pogoje za poslovanje in življenje ter omogočiti stabilen kontinuiran razvoj in ne stalnih revolucij ter postavljanj sistemov na novo. Minister Koprivnikar je zaključil z besedami, da je ponosen, da je Slovenec in nadaljeval: “Čeprav morda marsikomu čudno, sem ponosen tudi, da sem politik in se trudim biti tak, kot sem vedno pričakoval od njih – odgovoren za svoja dejanja in predvsem ponosen, da živim v deželi neverjetnih potencialov, ki je obsojena na uspeh ob sodelovanju vseh.”

20150624_192814_resized