Minister Gašperšič s poslancema Radičem in Kavčičem na terenu v Pomurju

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je s poslancema mag. Aleksandrom Kavčičem in Dušanom Radičem obiskal Pomurje in Prlekijo. Pridružili so se mu tudi člani in članice LO SMC Ljutomer-Križevci. Sprva so si v občini Razkrižje ogledali gradbena dela na več cestah, za tem pa se je minister srečal s predsednikom LO Lendava Jožetom Gerenčerjem in z županom občine Lendava. Skupaj si so ogledali preplastitev ceste Lendava-Petišovci, razgledni stolp Vinarium in hišo vina Cuk. Sledil pa je še skupni sestanek z župani okoliških občin.

V občini razkrižje si je minister ogledal pričetek gradbenih del MP Gibina proti Razkrižju, dela na cesti med Veržejem in Križevci, ter cesto med Križevci in Berkovci.

Tudi v občini Lendava je po kratkem srečanju v mestni hiši sledil ogled zaključenega projekta preplastitve ceste Lendava-Petišovci, obisk razglednega stolpa Vinarium v Lendavi in hišo vina Cuk, kjer je sledil še skupni sestanek županov občin Lendava, Križevci, Veržej in Razkrižje.

 

Zelo dober in konstruktiven sestanek je pokazal, da je sodelovanje med ministrstvom za infrastrukturo ter župani odlično. Vsi so bili mnenja, da je potrebno še veliko postoriti vendar zadeve tečejo v pravo smer, v razvoj. Prav tako je minister dr. Gašperič obljubil vso podporo pri prizadevanju za lokalne projekte in sodelovanju ministrstva z lokalno skupnostjo. Tudi poslanca Kavčič in Radič sta v pogovoru izpostavila svoj trud in prizadevanje na vsakem koraku za boljšo lokalno infrastrukturo v občinah, saj infrastrukturni razvoj prinaša napredek na vseh področjih in predvsem zadovoljstvo prebivalcev in prebivalk.