Minister Gašperšič in sekretar Leben na terenu o infrastrukturnih projektih

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in državni sekretar Jure Leben se aktivno udeležujeta pogovorov in ogledov infrastrukturnih projektov v lokalnih okoljih. Minister je prejšnji teden obiskal Šaleško dolino in Koroško ter zagotovil, da 3. razvojna os bo, danes pa si je s poslanko Marušo Škopac ogledal infrastrukturne projekte v Kranjski Gori, kjer je izpostavil: “Sredstev za ceste je znatno več, kot v prejšnjih letih in dela se intenzivneje izvajajo, kot v preteklosti.” Leben se je prejšnji teden udeležil delovnega sestanka v Občini Ankaran, danes pa se udeležuje pogovora v Občini Žalec o ureditvi odseka skozi Šempeter, žalski obvoznici in cesti med Arjo vasjo in Velenjem ter pogovora o infrastrukturnih projektih v Preboldu. V pogovorih so sodelovali tudi člani lokalnih odborov SMC.

Minister Gašperšič je svoj obisk v Kranjski Gori začel dopoldan, kjer is je s poslanko Marušo Škopac ogledal projekte na omrežju glavnih in regionalnih cest. Prvi ogled je bil pri predmetnem križišču, kjer je minister izpostavil, da je sredstev za ceste znatno več in da bodo dela potekala še intenzivneje. Nadaljevanje ogleda je potekalo tudi skozi naselje Belca in Gozd Martuljek ter se zaključilo s sestankom v Nordijskem centru Planica na temo ceste na Vršič in ceste v Vrata.

Državni sekretar Leben je imel prvi postanek v Žalcu, kjer je s predstavniki lokalnih skupnosti govoril o ureditvi odseka skozi Šempeter, žalski obvoznici in cesti med Arjo vasjo in Velenjem. Po sestanku je Leben tudi poudaril: “Prioritete so krožišča na izvozu AC Arja vas, Y križišče Žalec in kolesarska steza Medlog-Levec.” Obisk na terenu je nadaljeval v občini Prebold, kjer je v dogovoru z županom sklenil, da bo sodeloval tudi pri sestankih o umirjanju prometa motoristov s policijo. Opravil pa je tudi ogled gradbišča novega krožišča. Tekom dneva so ga spremljali tudi predsednik SMC Spodnje Savinjske Slavko Šketa, podpredsednik Nejc Šporin, sekretar Uroš Škoflek in podžupanja Žalca Hana Šušter Erjavec.