Minister Gašperšič in poslanka Vervega na delovnem obisku v občinah Lenart, Šentilj in Pesnica in otvoritvi poslanske pisarne v Lenartu

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič se je s poslanko Vesno Vervega in direktorjem direktorata za infrastrukturo Damirjem Topolko s sodelavci mudil na delovnem obisku v občinah Šentilj, Pesnica in Lenart. Ogledali so si potek infrastrukturnih del, ki kljub ostri zimi potekajo po načrtovanem programu in bodo dokončana v dogovorjenem roku. S predsednico LO Lenart Jožico Krajner in generalnim sekretarjem stranke pa so slavnostno odprli tudi novo poslansko pisarno SMC v Lenartu.

V občini Lenart so se sestali s svetniki OS Lenart in županom mag. Janezem Krambergerjem. Občina Lenart je ena od tistih občin, ki so zelo obremenjene s prometom tovornih vozil in prometom z osebnimi vozili, kar je bilo bil tudi razlog za obisk ministra Gašperšiča in poslanke Vervega. Ministrstvo si bo prizadevalo, da v najkrajšem možnem času pridejo do rešitev za razbremenitev prometa in s tem tranzita skozi mesto, kar bo dvignilo kvaliteto življenja občank in občanov Lenarta. Obiskali so še podjetje Kurnik d.o.o. v Lenartu, ki se ukvarja s tovornimi prevozi in zaposluje 16 delavcev. V letu 2015 so zgradili novo sodobno poslopje, v katerem je predstavništvo podjetja, avtomehanična delavnica in sodobna avtopralnica za tovornjake.

Minister Gašperšič in poslanka Vervega sta bila na povabilo radia Slovenske gorice tudi gosta v studiu tega pomembnega lokalnega medija.

Sledila je uradna otvoritev pisarne LO SMC Lenart, na kateri so slavnostni trak prerezali skupaj minister, predsednica LO SMC Lenart Jožica Krajner, generalni sekretar SMC Jože Artnak in poslanka Vervega. “Zelo rad prihajam v te kraje, med prijazne ljudi, posebej še za tako slovesen trenutek, kot je pridobitev pisarne LO SMC Lenart. Zelo sem počaščen, da sem lahko imel to čast,” je dejal minister. Poslanka Vesna Vervega je poudarila , da si bo skupaj z LO prizadevala za dobrobit vseh in ravno s tem namenom želi tudi s svojim delom in prisotnostjo v pisarni biti bolj dosegljiva ljudem. Generalni sektretar SMC Jože Artnak je izpostavil prizadevanja stranke in vlade dr. Mira Cerarja za mlade in delovna mesta, da mladi ne bodo odhajali v tujino, za zdravstveno reformo, ki bo javno zdravstvo še bolj približala ljudem, in za okrepljen boj proti korupciji.

Predsednica LO SMC Lenart ga. Jožica Krajner se je zahvalila za prizadevanje in podporo in izpostavila pomembno povezovalno vlogo LO SMC in zaključila z mislijo v spomin na Horsta Hafnerja, ki je velikokrat dejal: ,, Ponudi nasprotniku roko v sodelovanje, ga povabi na kavo, spregovori prijazno in spoštljivo besedo, saj smo vendarle za hudiča vsi eno in isto, vsi prebivalci in državljani te prelepe domovine Slovenije.”

Minister Gašperšič se je s poslanko Vervego udeležil prireditve, ki jo vsako leto organizira župan Janez Kramberger in kjer se srečajo podjetniki, direktorji podjetij, vodje javnih zavodov, občinski svetniki in predstavniki družbenega življenja v občini Lenart. Minister je spomnil na investicije ministrstva za infrastrukturo v njihovem kraju in na načrtovane investicije na lokalni in državni ravni. “Razveseljivo je, da se vsako leto namenja več sredstev iz proračuna, ki omogočajo investicije,” je poudaril.